Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Μείωση των προστίμων Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Σε μείωση των προστίμων για ορισμένες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας προβαίνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό, Σπύρο Βούγια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, τα τροχαία δυστυχήματα παρουσιάζουν μείωση κατά 18,5%. Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Σπύρος Βούγιας ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχει συνάντηση με τον υφυπουργό Μεταφορών Νίκο Σηφουνάκη, για να καθοριστούν οι παραβάσεις του ΚΟΚ για τις οποίες μπορεί να επέλθει μια μείωση στο πρόστιμο.


Η απόφαση για εκλογίκευση των προστίμων ελήφθη λόγω της οικονομικής δυσχέρειας των πολιτών, εν μέσω κρίσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία για τα τροχαία δυστυχήματα που παρουσίασε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ο στόχος για 100 νεκρούς λιγότερους φέτος επιτυγχάνεται, καθώς στο πρώτο εξάμηνο του 2010 σε σχέση με πέρυσι το ποσοστό των θανάτων έχει μειωθεί κατά 18,5%.

Ο κ. Βούγιας χαρακτήρισε «ιδιαίτερα ενθαρρυντικά» τα αποτελέσματα, καθώς ξεπερνούν ήδη τον βασικό στρατηγικό στόχο του έτους για την μείωση του αριθμού των θυμάτων των τροχαίων ατυχημάτων.

Διαπιστώθηκε παράλληλα μία θεαματική βελτίωση στο εθνικό δίκτυο και τις επαρχιακές οδού, ωστόσο, παραμένει υψηλός ο αριθμός ατυχημάτων με νεκρούς σε αστικές περιοχές. Με βάση αυτό, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα προχωρήσει σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και ομάδες ειδικών για την ανάληψη περαιτέρω πρωτοβουλιών σε επίπεδο τεχνικών παρεμβάσεων για τις πόλεις και τις αστικές περιοχές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου