Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Άρειος Πάγος: Αφαίρεση διαφημιστικών πινακίδων από ιδιωτικούς χώρους


Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νικ. Μαύρος, απαντώντας σε σχετικό έγγραφο ερώτημα του Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νικ. Σηφουνάκη, αναφέρει ότι είναι δυνατή η αφαίρεση παράνομων διαφημιστικών πινακίδων από ιδιωτικούς χώρους.


Ειδικότερα, ο κ. Μαύρος αναφέρει στην απαντητική επιστολή του ότι «το αδίκημα της τοποθέτησης παράνομων διαφημιστικών πινακίδων είναι διαρκές και συνεπώς πάντοτε αυτόφωρο. Κατά τη γνώμη μας λοιπόν μπορούν τα αρμόδια όργανα του Κράτους, εν προκειμένω οι αστυνομικοί υπάλληλοι, ως προανακριτικοί υπάλληλοι να εισέρχονται σε ιδιωτικούς χώρους για την αφαίρεση των παράνομα τοποθετημένων διαφημιστικών πινακίδων».

Ακόμη, ο αντεισαγγελέας επισημαίνει στην επιστολή του: «Προκειμένου δε για την είσοδο σε ιδιωτικό χώρο που αποτελεί κατοικία, εφόσον δεν συναινεί στην είσοδο σ' αυτή ο ένοικός της ή αν η είσοδος είναι κλειστή, μπορεί να παραβιασθεί η είσοδος ή να καμφθεί η άρνηση του ενοίκου υπό του ενεργούντος την έρευνα ανακριτικού υπαλλήλου, συμπαρισταμένου δικαστικού λειτουργού (άρθρα 253 και 255 Κ.Π.Δ).

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος27/9/10, 9:18 μ.μ.

    επιτελους τα περιχωρα της Αθηνας εχουν γεμισει απο παρανομες πινακιδες δηθεν αναπηρων.παρτε τις καταγγελιες στα σοβαρα και ξυλωστε τις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή