Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Διόδια Πελασγίας: "δεν πληρώνουμε διόδια σήμερα αλλά και κάθε μέρα"

Στα πλαίσια της απόφασης του Πανελλαδικού Συντονιστικού κατά των Διοδίων, μέλη της νεοσύστατης Επιτροπής Αγώνα κατά των Διοδίων της Λαμίας καθώς και πολίτες από τη Λαμία και τις γύρω περιοχές, κατέλαβαν για μια περίπου ώρα, τα διόδια της Πελασγίας, σηκώνοντας τις μπάρες των διοδίων και ελευθερώνοντας το δρόμο για όλα τα διερχόμενα αυτοκίνητα.
Τα διόδια κυκλώνουν τη Λαμία. Θα πληρώνουμε διόδια ακόμη και για μετακίνηση μέσα στον ίδιο το Δήμο της Λαμίας.

Με σύνθημα «περάστε ελεύθερα, δεν πληρώνουμε διόδια σήμερα αλλά και κάθε μέρα», μοίραζαν στους οδηγούς ενημερωτικά φυλλάδια, στα πλαίσια της διάδοσης του κινήματος των διοδίων αλλά και του κινήματος «δεν πληρώνω», εννοόντας τα χρέη που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις και καλούνται τώρα οι πολίτες να πληρώσουν.

Η κατάληψη διήρκεσε περισσότερο από μια ώρα, μέχρι που έφτασε η αυτοκινητοπομπή που ξεκίνησε το πρωΐ από το σταθμό διοδίων του Ρίου, περνώντας από όλους τους σταθμούς διοδίων του άξονα Πάτρα – Αθήνα – Λαμία, όπου υπήρξαν παρόμοιες καταλήψεις σε όλα τα διόδια. Η αυτοκινητοπομπή θα συνεχίσει το ταξίδι της μέχρι τη Θεσσαλονίκη, διερχόμενη από όλους τους σταθμούς διοδίων από την Πελασγία μέχρι τη Θεσσαλονίκη, όπου θα είναι και ο τελικός προορισμός, όπου θα συμμετάσχουν στην πορεία ενάντια στο Μνημόνιο και τα μέτρα της κυβέρνησης

Να θυμίσουμε ότι ενώ στο κίνημα και στις σημερινές κινητοποιήσεις κατά των διοδίων, συμμετέχουν όλα τα Εργατικά Κέντρα της Στερεάς Ελλάδας, δεν συμμετέχει το Εργατικό Κέντρο της Λαμίας

Παρόλο που τα διόδια κυκλώνουν τη Λαμία και σε λίγο, θα πληρώνουμε διόδια ακόμη και για “κατούρημα” (το ξέρουμε ότι είναι λαϊκισμός αυτή η έκφραση, αλλά δεν μπορούμε αλλιώς να σας το δώσουμε να το καταλάβετε) και καθημερινά υπάρχουν πολίτες που διαμαρτύρονται και δεν θέλουν να πληρώνουν διόδια, η συμμετοχή των πολιτών στην κινητοποίηση, ήταν πολύ μικρή.

Προφανώς, οι πολίτες της Φθιώτιδας ή δεν έχουν καταλάβει ακόμη τι πρόκειται να συμβεί σε λίγο ή έχουν πειστεί από τα λόγια της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και κυβερνοντοπαραγόντων της περιοχής μας, ότι είναι αδικία τόσοι σταθμοί διοδίων μέσα στη Φθιώτιδα και ότι θα χορηγηθούν κάρτες στους πολίτες της Φθιώτιδας μέχρι να γίνουν οι παράδρομοι.

Οι πολίτες της Λαμίας, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν θα μπορούν να πάνε πουθενά χωρίς διόδια είτε μετωπικά είτε πλευρικά. Έχετε διανοηθεί ότι για να μετακινηθεί κάποιος μέσα στα όρια του Δήμου Λαμιέων, θα πρέπει να καταβάλει διόδια; Προσέξτε, μέσα στο Δήμο Λαμιέων!
Έχετε ενημερώσει τους πολίτες κύριε Δήμαρχε και κύριε Νομάρχη ότι για να πάει κάποιος στο νέο Μουσείο των Θερμοπυλών που με τόση επισημότητα εγκαινιάσατε πριν λίγες μέρες, θα πρέπει να πληρώσει διόδια σε παράδρομο;
Έχουν ενημερωθεί οι πολίτες ότι δεν μπορούν να πάνε στη Δαμάστα, στο Ελευθεροχώρι, στο Μπράλο, στο Παλιοχώρι, στην Αμφίκλεια και αλλού, χωρίς να πληρώσουν διόδια σε δρόμους που δεν χωράνε δυο αυτοκίνητα μαζί;
Έχετε ενημερώσει τους πολίτες ότι δεν θα επιτρέπεται η ελεύθερη μετακίνηση των Ελλήνων, μέσα στη χώρα τους, πουθενά χωρίς να πληρώσουν διόδια;
Που θα φτιάξουν αγαπητέ πρόεδρε του ΤΕΕ κ. Καραναστάση παράδρομο στο δρόμο Θερμοπύλες – Άμφισσα;
Τέρμα τα παραμύθια, περί καρτών, παράδρομων κι άλλων παρόμοιων κόλπων. Οι πολίτες αναγκάζονται να πληρώσουν για δρόμους που έχουν ήδη πληρωθεί ήδη από χρόνια μέσα από τους φόρους και τα διόδια που εισέπραττε τόσα χρόνια το κράτος ή θα πρέπει να πληρώνει για δρόμους που ακόμη δεν υπάρχουν, όπως για παράδειγμα ο Ε65 και η Ιονία Οδός.

Οι μόνοι δρόμοι που δεν έχουν διόδια προς στιγμή γύρω από τη Λαμία είναι ο δρόμος προς το Δομοκό (προβλέπονται και μάλιστα σύντομα, ενόψει Ε65) και ο δρόμος προς το Καρπενήσι, στον οποίο ούτε έργα προβλέπονται ούτε διόδια για κάποια χρόνια ακόμη.

Οι πολίτες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να αγωνιστούν οι ίδιοι για να διεκδικήσουν το δίκιο του και να μη περιμένουν από τους πολιτικούς να δώσουν λύση στα προβλήματά τους, γιατί οι πολιτικοί και οι αυτοδιοικητικοί δεν μπορούν να λύσουν ούτε τα προσωπικά τους προβλήματα, θα λύσουν τα δικά μας.
Aπό Lamianews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου