Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Παγώνουν οι προσλήψεις στους ΟΤΑ µέχρι τις εκλογές

ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ και έως την ανάληψη των καθηκόντων από τους νέους δηµοτικούς άρχοντες οποιαδήποτε διαδικασία πρόσληψης ή υπηρεσιακής µεταβολής στους Οργανισµούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθµού, ενώ 30 µέρες πριν από τις εκλογές «παγώνουν» οι προσλήψεις εποχικού προσωπικού και ορισµένου χρόνου στους δήµους και τα νοµικά πρόσωπα αυτών.

Σύµφωνα µε την εγκύκλιο που εξέδωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Ντόλιος, στην απαγόρευση δεν εµπίπτουν ο διορισµός των αποφοίτων των Σχολών της Δηµοτικής Αστυνοµίας, αλλά και των αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δηµόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεδοµένου ότι ο διορισµός τους προβλέπεται απευθείας από διάταξη νόµου µε αναδροµική ισχύ από την ηµεροµηνία αποφοίτησής τους.

Κανονικά επίσης θα προχωρήσουν οι διαδικασίες µεταφοράς των εργαζοµένων στις εταιρείες Ολυµπιακές Αερογραµµές Α.Ε., Ολυµπιακή Αεροπορία - Υπηρεσίες Α.Ε. και Ολυµπιακή Αεροπλοΐα Α.Ε., καθ’ όσον η µεταφορά αυτών διενεργείται κατά παρέκκλιση των διατάξεων του σχετικού νόµου.

Δεν παγώνουν σύµφωνα µε την εγκύκλιο οι πράξεις πειθαρχικής διαδικασίας, διαθεσιµότητας και αργίας, καθώς και οι πράξεις που εκδίδονται σε συµµόρφωση προς δικαστική απόφαση.

Επιπλέον δεν ισχύει η απαγόρευση για τις διαδικασίες τακτοποίησης του προσωπικού σε θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 11 του Π.Δ. 164/2004 και η σύσταση αντίστοιχων θέσεων µε απόφαση υπουργών Εσωτερικών και Οικονοµίας, δεδοµένου ότι δεν πρόκειται για σύσταση νέων θέσεων µε πρωτοβουλία του οικείου οργάνου, αλλά για υποχρέωση συµµόρφωσης προς την κρίση του ΑΣΕΠ.

Παράλληλα ορίζεται ότι θα προχωρήσουν κανονικά οι διαδικασίες µετατάξεων οι οποίες απορρέουν από τις νέες δοµές του «Καλλικράτη», καθώς και η ανακοίνωση αποσπάσεων υπαλλήλων εφόσον η σχετική ΚΥΑ κοινοποιήθηκε στον οικείο φορέα έως και χθες. Δεν εµπίπτουν, τέλος, στην αναστολή των προσλήψεων αυτές που είναι ενταγµένες στο πλασίο υλοποίησης προγραµµάτων που χρηµατοδοτούν.

Από τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου