Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Η Πρωτοβουλία για την παραχώρηση του Χαλκιοπούλειου

Η δωρεάν παραχώρηση του κλειστού Γυμναστηρίου της Λαμίας στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο, έφερε την αναστάτωση στο πρόσφατο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, την ανησυχία των δημοτών για την ορθότητα της απόφασης καθώς και μνήμες από τις άστοχες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, στην παραχώρηση της ομάδας της Λαμίας και του Δημοτικού γηπέδου της στον Κο Κούγια, όπως και τον ατυχή χειρισμό της στα πρόσφατα γεγονότα στο Final Four του Handball.

Η απουσία εκπροσώπου της Ανώνυμης Εταιρείας καθώς και οποιασδήποτε αίτησης, η δωρεάν παραχώρηση και ο σοβαρός προβληματισμός για την ανταποδοτικότητα της σύμβασης δημιουργούν πολλά ερωτηματικά για την απόφαση της Δημοτικής Αρχής.

Η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας θεωρεί πως η εγκατάσταση μιας ομάδας που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας του μπάσκετ μπορεί ,υπό προϋποθέσεις, να αξιοποιηθεί και να βοηθήσει ουσιαστικά την πόλη μας.
Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να εξασφαλισθούν:

• Η απρόσκοπτη λειτουργία των τοπικών ομάδων που χρησιμοποιούν τον ίδιο χώρο, με επιμήκυνση του ωραρίου λειτουργίας του γυμναστηρίου και με τις αντίστοιχες προσλήψεις προσωπικού, που θα επιβαρύνουν την επαγγελματική ομάδα ΚΑΕ Π.Γ.Σ..
• Η υποχρέωση της φιλοξενούμενης ομάδας για προσφορά βοήθειας στην ανάπτυξη των υποδομών των αθλημάτων σάλας(ακαδημίες μπάσκετ, handball, volley κ.α) με εξειδικευμένο επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό, ώστε το γυμναστήριο να ανταποκριθεί στον σκοπό για τον οποίο κυρίως δημιουργήθηκε, δηλαδή την εκμάθηση και την υποστήριξη του αθλητισμού στα παιδιά της πόλης μας.
• Η απαραίτητη προετοιμασία των υποδομών της πόλης(ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, εστιατόρια κ.λ.π) ώστε αυτή να υποδεχτεί την ομάδα, τους παράγοντες και το φίλαθλο κοινό που θα επισκεφτεί την Λαμία, με σκοπό να καλυφθούν ικανοποιητικά οι οποιες ανάγκες τους, αλλά και να υπάρξει ουσιαστικό οικονομικό όφελος από την προσθετική αξία του αθλητικού προϊόντος για τον εμπορικό κόσμο και την πόλη μας..

Το τρίπτυχο α) αθλητικό θέαμα (που παράγει η ΚΑΕ Πανελλήνιος)
β) η απαραίτητη για τον τόπο ανάπτυξη των αθλητικών υποδομών και του μαζικού αθλητισμού (που είναι υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής) και
γ)τα αντισταθμιστικά οφέλη για την οικονομία της περιοχής,
δεν μπορεί να επιτευχθεί με βιαστικές και αδιαφανείς διαδικασίες και αποφάσεις, όπως φαίνονται να είναι αυτές που ελήφθησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Επιτροπή Παιδείας-Πολιτισμού-Αθλητισμού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου