Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Αίτηση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης προς το ΣτΕ για ακύρωση αθωωτικών αποφάσεων δύο εφοριακών στην περιοχή της Λαμίας

O Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, κατέθεσε δύο αιτήσεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας με τις οποίες ζητάει να ακυρωθούν οι αποφάσεις του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του υπουργείου Εσωτερικών με τις οποίες ένας εφοριακός υπάλληλος, ελεγκτής στην περιοχή της Λαμίας, απαλλάχθηκε από τα πειθαρχικά παραπτώματα της παράβασης καθήκοντος κατά την ποινική νομοθεσία και της χαρακτηριστικής ανάξιας υπαλλήλου διαγωγής στην υπηρεσία.

Η δεύτερη αίτηση αφορά μια εφοριακό υπάλληλο στην οποία επιβλήθηκε η πειθαρχική ποινή της στέρησης του δικαιώματος της προαγωγής με τις ίδιες πειχαρχικές κατηγορίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην κατοχή του ο Λέανδρος Ρακιντζής, οι εν λόγω υπάλληλοι προσδιόριζαν τις αξίες ακινήτων σε χαμηλότερες τιμές από τις πραγματικές και έκλειναν τις υποθέσεις ως ειλικρινείς. Σε μια περίπτωση, μάλιστα, αξιώθηκε και επιστροφή φόρου, ενώ αντιθέτως αν είχε ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία ο φόρος θα ήταν αρκετά μεγάλος.

Η εφοριακός, όπως αναφέρεται στην αίτηση, προέβη σε μη σύννομες πράξεις προκειμένου να προσπορίσει σε τρίτους παράνομο όφελος. Οι πειθαρχικές αποφάσεις δεν έδειξαν ζημιά του ελληνικού δημοσίου από τη δράση των δύο εφοριακών υπαλλήλων, πράγμα το οποίο αναιρούν οι εκθέσεις του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, στις οποίες αναφέρεται επίσης πως το Πειθαρχικό Συμβούλιο δεν έλαβε υπόψη του ότι σε βάρος του εφοριακού υπαλλήλου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και έχει παραπεμφθεί η υπόθεση προς εκδίκαση στο Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων Λαμίας.

newsblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου