Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Δεν θα μείνουμε θεατές σε ένα πλέγμα συμφερόντων που θεωρεί πως μπορεί να βάζει στην γωνία τον πολίτη

Τελικά το μείζον θέμα για τη σύσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας ήταν πώς θα χαμηλώσει τους τόνους η εφημερίδα; Μα καλά δεν μας καλούσατε εκεί για να σας πούμε ότι δεν έχουμε πρόθεση να χαμηλώσου με τους τόνους; Το πρόβλημα στην πόλη της Λαμίας είναι τι γράφει η εφημερίδα ή εκείνα τα οποία συντελούνται και επιδρούν στη διαμόρφωση συνθηκών πάνω στις οποίες θα πρέπει να βιώσει το κοινωνικό σύνολο; Τα πράγματα είναι απλά και κατανοητά.Δεν είναι η πρώτη φορά που γράφουμε για παράνομες καταλήψεις πεζοδρομίων, ούτε βεβαίως η πρώτη φορά που γράφουμε για διαδικασίες εκτός ελέγχου μέσα στο κέντρο της Λαμίας.Δεν είναι η πρώτη φορά που αναφερθήκαμε σε ένα καθεστώς ιδιότυπης ασυλίας. Μέχρι σήμερα έχουν γραφτεί αρκετά πράγματα και αρκετοί συνάδελφοί μας δημοσιογράφοι έχουν πέσει θύματα εκφοβισμού και συγχρόνως δεν είναι λίγοι εκείνοι που οικοδομούν σε αυτή τη σχέση τρόμου που έχει δημιουργηθεί στο κέντρο της Λαμίας.
Δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουν από το μεσημέρι οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων όχι μόνο αν θα βγει περίπολος αλλά και ποιος αξιωματικός θα είναι, τι θα ελέγξει και πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.Ψαχτείτε...Δεν είναι δυνατόν να δημιουργείται ένα τέτοιο πλέγμα συμφερόντων στο οποίο για να επιβιώσεις θα πρέπει να κινείσαι σε παράξεναμονοπάτια.Δεν θέλουμε να μιλήσουμε για άλλα πράγματα, μιλάμε όμως μόνο για αυτά που έχουμε στοιχεία.Δεν μας ενδιαφέρει η υπερβολή.Μας ενδιαφέρει όμως η συνύπαρξη τουνόμουμε τους επαγγελματίες.

Έχει ευθύνη και ο Δήμος και η Νομαρχία και η αστυνομία που δεν μπορεί να περάσει μια μητέρα στα πεζοδρόμια με το καροτσάκι.

Να σας θυμίσω ότι στο πρόσφατο παρελθόν μέσα από αυτές εδώ τις στήλες διορθώθηκε η κατάσταση. Θυμάστε τις φωτογραφίες για την εικόνα που παρουσίαζαν μαγαζιά στο κέντρο της Λαμίας λίγο πριν βγει η επιτροπή από το υγειονομικό για να ελέγξει; Αν υπάρχει τόσο ασθενής μνήμη μπορούμε να τις δημοσιεύσουμε εκ νέου.Όσα ακούμε τώρα,τα ακούγαμε και τότε. Τα ακούει άλλωστε καθένας που ενοχλεί οργανωμένα συμφέροντα και δομημένες καταστάσεις για τη διαχείριση της υπέρβασης νομιμότητας.

Εμείς συνεχίζουμε….

Γ.Π.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΜΕΡΑ 11-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου