Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

''Βγαλτε λεφτα'' απο τη στεγη.....

Σε νέο πυρετό του χρυσού εξελίσσονται τα φωτοβολταϊκά συστήματα καθώς χιλιάδες Ελληνες σπεύδουν να επενδύσουν στον εν λόγω κλάδο, έχοντας ως «καρότο» την παχυλή πριμοδότηση της ΔΕΗ. Στις εξειδικευμένες επιχειρήσεις, στις τράπεζες αλλά και στις εταιρείες συμβούλων επικρατεί αναβρασμός, όπως άλλωστε και στην ύπαιθρο όπου οι αγρότες κάνουν ουρές έξω από τα περιφερειακά γραφεία της ΔΕΗ, προκειμένου να συνδεθούν με το δίκτυό της και να καταστούν παραγωγοί ενέργειας.


Μάλιστα, όπως επισημαίνουν τραπεζικοί κύκλοι, η πλειονότητα των δανείων που ζητούν οι πελάτες τους αφορούν πλέον την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων. Και αυτό διότι, άμα τη υπογραφή της σύμβασης, το παραγόμενο ρεύμα πωλείται απευθείας στη ΔΕΗ σε ιδιαίτερα καλή τιμή, με αποτέλεσμα να αποπληρώνεται αυτομάτως η δόση του δανείου αλλά και να υπάρχει κέρδος για τον επενδυτή.

Η συγκυρία για όσους επιδιώκουν να επενδύσουν στα φωτοβολταϊκά είναι ευνοϊκή, καθώς η ΔΕΗ για 25 χρόνια θα αγοράζει το ρεύμα από τους παραγωγούς που θα εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά συστήματα ως το 2011 στην τιμή του 0,55 ευρώ την κιλοβατώρα, την ίδια στιγμή που πουλάει το δικό της με 0,12 την κιλοβατώρα. Μάλιστα, η τιμή αγοράς θα προσαρμόζεται στο 25% του ετήσιου προϋπολογισμού κάθε χρόνο, ενώ το εισόδημα που θα προκύπτει δεν θα φορολογείται. Ετσι, εκτιμάται ότι οι ιδιώτες που θα προχωρήσουν στην εν λόγω επένδυση θα έχουν αποσβέσει τα ποσά σε περίπου πέντε χρόνια, ενώ τα ετήσια έσοδα μπορεί να φτάσουν, σύμφωνα με στελέχη τραπεζών, ως και τα 7.500

ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=352216&dt=04/09/2010#ixzz0yb9kSgjA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου