Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Επένδυσε 40 εκ.ευρώ. Οι αρχές τι έκαναν?

Πως εννοούν την ανάπτυξη και τις επενδύσεις στον τόπο μας οι υποψήφιοι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες?
Κάθε φορά που έρχονται εκλογές, ακούμε θα... και θα... και κυρίως για ανάπτυξη και για επενδύσεις που θα φέρουν στον τόπο μας, αφού τους ψηφίσουμε φυσικά!.
Μήπως εννοούν ό,τι έκαναν και στην περίπτωση της......Πολυκλινικής Λαμίας?

Έγινε μια επένδυση στον τομέα της υγείας στον τόπο μας, που έφτασε τα 40 εκατομμύρια ευρώ. Είναι η 2η μεγαλύτερη επένδυση σε ίδια κεφάλαια στο νομό Φθιώτιδας, μετά την Chipita.Θα μπορούσε αυτή τη στιγμή να έχει δώσει 200 θέσεις εργασίας.
Η επενδυτική αυτή προσπάθεια, όχι μόνο δεν αγκαλιάστηκε και δεν στηρίχθηκε, όπως θα έπρεπε, αλλά αντίθετα πολεμήθηκε λυσσαλέα, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να απασχολεί μόνο 30 άτομα.

Ο ίδιος επενδυτικός όμιλος στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές, όπως στην Τρίπολη και στα Γιάννενα, έκανε ακριβώς το ίδιο εγχείρημα με εντυπωσιακά αποτελέσματα, δίνοντας εκατοντάδες θέσεις εργασίας σε επιστημονικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και άλλο προσωπικό και πνοή στην οικονομία αυτών των πόλεων.
Στις πόλεις αυτές υπήρξε στήριξη και συνεργασία από όλες τις αρχές και όλους τους φορείς.

Ας μας απαντήσουν οι αρμόδιοι λοιπόν, γιατί σε αυτόν τον τόπο τίποτα δεν πάει μπροστά... ?
Ας μας απαντήσουν, γιατί στερούν θέσεις εργασίας από νέους ανθρώπους σε ένα νομό, που μαστίζεται από την ανεργία και υποφέρει από την οικονομική κρίση...?
Ας μας απαντήσουν, όλες οι κλινικές και τα νοσοκομεία, που λειτουργούν στην περιφέρειά μας, έχουν καλύτερες προδιαγραφές και προϋποθέσεις από την Πολυκλινική Λαμίας?

Αν δε θέλετε να απαντήσετε σε μας, απαντήστε τουλάχιστον σε αυτούς που ζητάτε την ψήφο τους.

Από το Lamiareport.gr

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος17/9/10, 3:44 π.μ.

    Αντί να στηρίξουμε τη δημόσια υγεία, που την πληρώνουμε πανάκριβα μέσα από φόρους, αντί να απαιτήσουμε καλύτερη δημόσια υγεία, στηρίζουμε τον ιδιώτη επιχειρηματία που ρίσκαρε τα χρήματα που του έδωσαν σε μια επιχείρηση που δεν του βγήκε, παρόλο που για χάρη του, το νοσοκομείο της Λαμίας μίκρυνε.
    Η επένδυση σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις δε γίνεται σε κτίρια, γίνεται σε ανθρώπινο δυναμικό. Εκεί επενδύει κάποιος που θέλει να λειτουργήσει και να προσφέρει υπηρεσίες. Μάλλον ζείτε σε άλλη πόλη. Έχουν αφαιρέσει από τμήμα της την άδεια λειτουργίας γιατί δεν είχε τα απαραίτητα μηχανήματα. Ποια επένδυση; Με επιδοτούμενα προγράμματα που έγιναν αέρας;
    Ανεύθυνα δημοσιεύματα. Αυτός που το έγραψε είναι επαγγελματίας διαφημιστής. Μπορεί να πληρώθηκε για το δημοσίευμα. Εσείς κάνατε καμία έρευνα; Από που προκύπτουν τα 40 εκατ.; Ψήφους ψάχνετε δυστυχώς. Άλλη μια από τα ίδια. Η ανευθυνότητα σε μέγιστο βαθμό.
    Από εσάς δεν το περίμενα. Κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ φίλε, στο blog της Πρωτοβουλίας δημοσιεύονται όλα τα θέματα της τοπικής επικαιρότητας ανεξάρτητα με την δική μας τοποθέτηση.
    Στόχος μας είναι να προβάλλονται όλες οι απόψεις των συμπολιτών μας ασχέτως εάν συμφωνούμε μαζί τους ή όχι.
    Το θέμα της λειτουργίας της Πολυκλινικής Λαμίας είναι θέμα που απασχολεί την κοινωνία όλης της Φθιώτιδας και πιστεύουμε πως πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις.
    Μόνο τότε γίνεται γόνιμος διάλογος και αντιπαράθεση απόψεων, κάτι που μόνο εποικοδομητικά μπορεί να λειτουργήσει για την πόλη.
    Τις επίσημα διαμορφωμένες θέσεις της Πρωτοβουλίας τις παρουσιάζουμε μέσα από την κεντρική και επίσημη ιστοσελίδα μας pepla.gr,όπου σε σύντομο χρονικό διάστημα θα διαβάσετε και τις απόψεις μας για την Υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/9/10, 1:14 μ.μ.

    Καλό σαν δικαιολογία, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να σας πιστέψω, γιατί τα τοπικά θέματα τα προβάλλετε επιλεκτικά. Αυτό προκύπτει από τι μέχρι τώρα αναρτήσεις σας, οι οποίες διαψεύδουν τους ισχυρισμούς σας.
    Πάντως μια οργάνωση που έχει αρχές, τις τηρεί παντού, σε οτιδήποτε φέρει τον τίτλο της. Αν τα καταλαβαίνετε όλα αυτά, θα ήταν καλύτερα να σιωπήσετε για να μην υποπέσετε και σε άλλα λάθη, εκτός αν ο καθένας από την ΠΕΠΛΑ έχει τη δική του γραμμή, οπότε μπορείτε να ισχυρίζεστε και να κάνετε ότι θέλετε, οπότε διακαιολογώ και την άποψή σας περί υγείας και διαφήμισης. Γιατί η ανάρτηση αυτή ουσιαστικά διαφημίζει και δεν ενημερώνει. Ενημέρωση είναι όταν γνωρίζεις και ταυτόχρονα προβάλλεις όλες τις πτυχές ενός θέματος, κάτι που για σας έγινε μονομερώς. Μπορεί τα συμφέροντά σας να το υπαγορεύουν, μπορεί να παρασυρθήκατε, πολλά μπορεί και όλα μπορεί να δικαιολογούνται, κανείς δεν είναι τέλειος, δεν μπορεί όμως να μιλάτε για γόνιμο διάλογο. Εγώ προσωπικά με τέτοιες απόψεις, αν και ήμουν φιλικά διακείμενος, δεν εξακολουθώ να πιστεύω όσα διατείνεστε. Παρ' όλα αυτά σας εύχομαι καλή επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. To blog λειτουργεί ελεύθερα και ανεξάρτητα απο το pepla.gr, οι διαχειριστές του είναι αρκετοί( οκτώ έως τώρα και ευελπιστούμε να γίνουμε περισσότεροι),υπάρχουν κανόνες λειτουργίας αλλά δεν υπάρχει λογοκρισία,ενώ αφού είμαστε μια κίνηση με μέλη απο πολλούς διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους, σίγουρα θα βρείτε μερικές φορές και διαφορετικές προσεγγίσεις στα θέματα που αναρτώνται.

    Πολλά, πιθανώς ανούσια, λόγια για απάντηση σε μία ανάρτηση που αφορά άλλη ιστοσελίδα.

    Ενδιαφέρον πάντως θα ήταν, να μας στείλετε τεκμηριωμένα τις θέσεις που εκφράζετε παραπάνω ή να επικοινωνήσετε μαζί μας στο:info@pepla.gr, ωστε να υπάρξει ακόμη σφαιρικότερη παρουσίαση του θέματος της Πολυκλινικής.

    Σε κάθε περίπτωση ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος18/9/10, 9:04 π.μ.

    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΕΠΛΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ. ΓΙΑΤΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΜΕ ΘΕΜΙΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ?. ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΠΕΜΠΟΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Η ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΑΠΑΙΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ?. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΣΑΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή