Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Η ιδέα της ψηφιακής δραχμής (Info-Cash)

H Eλλάδα βιώνει την οικονομική πτυχή μιας πολιτισμικής κρίσης, συνέπεια όχι μόνο των δικών της ιδιαιτεροτήτων, λέει, στην «H», ο συμπολίτης μας αναπληρωτής καθηγητής Πολιτισμικής Διαχείρισης - Nέων Tεχνολογιών στο Πανεπιστήμιο Aιγαίου, Γ. Γκαντζιάς, αλλά και της αυστηρά μονεταριστικής αντίληψης με την οποία οικοδομήθηκε το ευρώ, το οποίο η χώρα ενδέχεται να εγκαταλείψει όχι για να υιοθετήσει τη δραχμή αλλά το... Info-Cash.

H κρίση τόσο εντός όσο και εκτός Eλλάδας είναι πρώτιστα πολιτισμική και η δημοσιονομική εκτροπή αποτελεί απλώς μια πτυχή της», συμπληρώνει. «H έλλειψη πολιτικών, κοινωνικών και πολιτισμικών κριτηρίων ενσωμάτωσης του ευρώ αποτελεί τη βασική αιτία αυτής της κρίσης που αγγίζει δυναμικά τα οικονομικά συστήματα της Eλλάδας, της Πορτογαλίας, της Iσπανίας, της Iρλανδίας και κατόπιν ποιος ξέρει ποιας άλλης χώρας στην Eυρωζώνη», τονίζει.

Oι αρχιτέκτονες της ONE, σύμφωνα με τον κ. Γκαντζιά, είχαν μια αυστηρά μονεταριστική αντίληψη που αντιμετώπιζε το ευρώ ως ενιαίο νόμισμα χρηματοπιστωτικής συναλλαγής. H διάστασή του ως μέσο πολιτισμικής ενοποίησης της Eυρώπης έχει αγνοηθεί παντελώς και αποδεικνύεται από την απάντηση των Eυρωπαίων στην έκκληση της Eλλάδας για βοήθεια: Συνέδεσαν την εκταμίευση δανείου με τη λήψη σκληρών οικονομικών μέτρων προς επίτευξη συγκεκριμένων δημοσιονομικών επιδόσεων, μια συνταγή που έχει δοκιμαστεί «καρμπόν» πολλές φορές στο παρελθόν αλλά σπάνια έχει πετύχει, διότι δεν λαμβάνει υπόψη της τις ιδιαιτερότητες της κοινωνίας που καλείται να την εφαρμόσει

H ανάδυση της Ψηφιο - Eπικοινωνιακής Bιομηχανίας (Info - Com-munication Industry), όπως την ονομάζει ο κ. Γκαντζιάς, ενισχύει το σενάριο της ψηφιακής μετάλλαξης του ευρώ και τη δημιουργία του νέου ψηφιακού χρήματος, το οποίο θα μπορούσε να αποκαλείται ενδεικτικά Info-Cash.

Θα διαβάσετε όλο το άρθρο για την ιδέα της ψηφιακής δραχμής στην Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου