Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Η λύση είναι στα χέρια των ενεργών πολιτών κι όχι του χρίσματος και των κομμάτων

Βρισκόμαστε δυόμισι περίπου μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, που θα γίνουν στις 7 Νοεμβρίου. Η κοινωνία μας βαδίζει προς τις εκλογές σκεπτική, διστακτική και απρόθυμη, χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον, επηρεασμένη από το κλίμα των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης, αλλά και το άγνωστο της διοικητικής αναδιάρθρωσης της χώρας με τον «Καλλικράτη». Ελάχιστοι ξέρουν τί καινούργιο θα φέρει ο “Καλλικράτης”. Πολλοί δεν ξέρουν καν την ημερομηνία των εκλογών. Το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες είναι τεράστιο. Οι προοπτικές δύσκολες. Τα εισοδήματα συνεχώς μειώνονται. Οι προσδοκίες από την πολιτική και τους πολιτικούς είναι μηδαμινές.

Παρά ταύτα, οι ατομικές φιλοδοξίες και οι κρυφοί ή φανεροί πόθοι, με ιδιοτέλειες και ωφελιμιστικές προεκτάσεις, συναντώνται με τις αρχηγικές εμφανίσεις στα υπό συγκρότηση ψηφοδέλτια. Παράγοντες κινούνται προσπαθώντας να δημιουργήσουν εκλογικά σχήματα, μα δεν συναντούν την ανταπόκριση που συναντούσαν σε παλιότερες εποχές.

Πολύς λόγος γίνεται στα διάφορα ΜΜΕ σχετικά με τα χρίσματα των δύο μεγάλων κομμάτων. Δυσανάλογος με το κοινωνικό ενδιαφέρον. Όμως, τί σημαίνει χρίσμα στις μέρες μας, όταν ...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου