Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

''Σκουπιδομάνι ολκής η Λαμία''

Το θέμα της απαράδεκτης κατάστασης, με την αποκομιδή των σκουπιδιών στην Λαμία μέσα στο καλοκαίρι θίγει δημοσίευση στην σημερινή Ημέρα:

΄΄Μπορεί να λείπουν αρκετοί μόνιμοι κάτοικοι Λαμίας σε διακοπές, όμως αυτοί που παραμένουν εξακολουθούν να παράγουν (αφεύκτως) σκουπίδια. Και γι’αυτά απαιτείται ένας -έστω υποτυπώδης-μηχανισμός αποκομιδής εκ μέρους του δήμου. Περιττό ν’ αναφέρουμε πως σε πολλές συνοικίες της πόλης (πέραν του κέντρου που κάπως υποφέρεται, και για ευνόητους λόγους) έχουν στενάξει από το βάρος των απορριμάτων. Γνωστές οι δικαιολογίες για καθυστέρηση ανακοίνωσης πρόσληψης προσωπικού (εκ μέρους του ΑΣΕΠ), κατανοητά τα περί θερινών αδειών των εργαζόμενων στην καθαριότητα. Όλες αυτές οι προσεγγίσεις δεν αναιρούν το θεμελιώδες. Η πόλη βρωμάει και η δημοτική αρχή έχει την πολιτική ευθύνη γι’αυτήν την κατάπτωση -δεν ξέρουμε ποια άλλη λέξη να χρησιμοποιήσουμε. Τελικά επί δώδεκα χρόνια το μόνο που έγινε σ’αυτόν τον τομέα ήταν οι εξαγγελίες για ΧΥΤΑ Λαμίας (που πήγαν άκλαφτες) και οι διαρκείς αυτοαναφλέξεις του υπάρχοντος σκουπιδότοπου.΄΄

Αντίστοιχα άρθρα της Πρωτοβουλίας θα διαβάσετε, για την διαχείριση των σκουπιδιών εδω και για την καύση του σκουπιδότοπου της Λαμίας εδω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου