Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Επίσκεψη μελών της Πρωτοβουλίας στα χωριά του Λιανοκλαδίου

Η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας συνεχίζει το πρόγραμμα επαφών με κατοίκους των χωριών και των συνοικιών της Λαμίας. Αντιπροσωπεία μελών της Πρωτοβουλίας επισκέφτηκε χθες βράδυ 5/8 τα χωριά Λιανοκλάδι, Ζηλευτό, Στύρφακα και Αμούρι.
Τις συζητήσεις περισσότερο απασχόλησαν τα αγροτικά θέματα και το πώς ο νέος δήμος θα μπορέσει να βοηθήσει κυρίως τους νέους αγρότες να ξεπεράσουν τα προβλήματα της οικονομικής κρίσης και να ανταποκριθούν στις καινούργιες απαιτήσεις. Έντονη παρουσιάζεται η δυσφορία και η αγανάκτηση των κατοίκων των χωριών αυτών σχετικά με την μετακίνησή τους και τις στάσεις του ΚΤΕΛ στη Λαμία. Θεωρούν ότι τα προβλήματα δεν λύθηκαν και ότι οι αρμόδιοι τους εμπαίζουν
Τα μέλη της Πρωτοβουλίας τόνισαν στους αγρότες του Λιανοκλαδίου ότι πρέπει, με την αμέριστη υποστήριξη των Υπηρεσιών και του νέου Δήμου, να υπάρξει μια σοβαρή στροφή σε προϊόντα ποιότητας, προϊόντα ανταγωνιστικά και στροφή στην βιολογική γεωργία με την κατάλληλη σύσταση ισχυρών Ομάδων Παραγωγών, που θα μπορέσουν και να ρίξουν το κόστος παραγωγής αλλά και να πετύχουν εξαγωγικά αποτελέσματα και καλύτερες τιμές. Κυρίως όμως να “τοπικοποιήσουμε” την παραγωγή συνδέοντάς την με την τοπική κατανάλωση και τη δημιουργία δικτύων παραγωγών – καταναλωτών μέσα από πρότυπα λαϊκών αγορών και ειδικών καταστημάτων.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΥΠΟΥ
--------------------------------------------------
Για περισσότερες πληροφορίες: Κούτσικος Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου